PP van den Heuvel Tuinonderhoud
Uw tuin, mijn passie!

Eerst maar eens kennismaken......

Mijn naam is Peter Paul van den Heuvel. Met mijn gezin ben ik in 2014 verhuisd vanuit Breda naar Fluitenberg. Een hele bewuste keus waarmee op dat moment twee dromen uit kwamen. 

Mijn vrouw Marion en onze kinderen, enorme dierenliefhebbers,  de ruimte voor onze twee paarden, pony,  geit, kippen, konijnen en twee honden.    

Ikzelf, met mijn passie voor tuinieren, de ruimte een zeer ruime tuin te ontwerpen en  deze ook zelf aan te leggen en te onderhouden.                               

Het is bijna niet meer niet voor te stellen dat waar nu op ruim 5000 vierkante meter getuinierd wordt 5 jaar terug nog weiland lag. Er zijn nu een siertuin met vele borders, een moestuin, een vijver, een hobby kwekerij, een boomgaard, een vogelbosje  en een grassentuin aanwezig. Ik maak gebruik van vele soorten een- en tweejarige planten, vaste planten, struiken en bomen. Vanzelfsprekend heb ik in het ontwerp volop mogelijkheden meegenomen om door de tuin te wandelen, zijn er diverse plekjes om te zitten, zijn er mooie zichtlijnen en verrassende plantencombinaties.  Groei&Bloei is inmiddels een aantal maal te gast geweest tijdens Open Tuinen Dagen, een mooi compliment.

Ruim 3 jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om van mijn passie, mijn werk te maken. Die mooie kans heb ik gepakt. De in de loop der jaren opgedane ervaring heb ik gecombineerd met het volgen en afronden van de vakgerichte Hoveniersopleiding. Plantkunde, Bemestingsleer, Bodemkunde en Grafisch Ontwerpen zijn zowel theoretisch als praktisch uitvoerig behandeld. 

Tot aan 2014  woonde ik in Breda, werkte ik als Supermarktmanager bij Albert Heijn en tuinierde ik in mijn vrije tijd in mijn tuin en in die van buren, vrienden en familie. Nu ben ik zelfstandig Hovenier, ga ik dagelijks op pad naar klanten, deel ik mijn kennis en ideeën en los ik het tuinprobleem voor de klanten op. Uw tuin, mijn passie!