PP van den Heuvel Tuinonderhoud
Uw tuin, mijn passie!

Welke werkzaamheden kan ik u uit handen nemen?  

Dat ligt helemaal aan de oplossing waar u als particulier of bedrijf naar op zoek bent: een eenmalige klus, jaarrond onderhoud, uw tuin winterklaar maken,  een voorjaarsschoonmaak, het gehele seizoen uw gras maaien of bijvoorbeeld tijdens uw vakantie uw (moes)tuin bijhouden. 

De kennis, kunde en materialen heb ik in huis om uw tuin te onderhouden en in optimale conditie te brengen en te houden.                                                            

Hagen scheren - Voorkomt uiteenvallen van de haag, brengt de haag weer terug op gewenste hoogte en breedte.

Bemesten - Op het juiste moment specifieke groeistoffen in de juiste hoeveelheid geven bevordert groei en bloei.

Snoeien - Voorkomt ziektes en plagen, verjongt de beplanting, bevordert de bloei, maakt de tuin weer toegankelijk.

Onkruid bestrijden - Onkruid is al het groen wat ongewenst is, regelmatig bestrijden voorkomt dat dit ongewenste groen de overhand krijgt.

Renoveren - Uitvoeren van een kleine verandering zoals bijvoorbeeld een border aanpassen of  een vijvertje aanleggen.

Besproeien - Bij langdurige droogte beplanting, gras, potten en bakken net even dat beetje extra groeikracht geven.

Gazon verzorgen - Verticuteren (mos verwijderen en beluchten), maaien en bemesten bevordert wortelgroei en geeft een mooie groene grasmat.

Vaste planten scheuren - Hiermee blijft de plant op zijn plaats en verjongt deze waardoor die weer rijker zal bloeien.

Vijver schoonmaken - Waterplanten snoeien en uitdunnen en een te dikke modderlaag verwijderen helpt het biologisch evenwicht in stand te houden.        

Tuinafval afvoeren  - Opgeruimd staat netjes, het afval wordt afgevoerd en gecomposteerd.


Bestel- en afleverservice - U bent op zoek naar een bepaalde soort maar kan die in de tuincentra niet vinden.  U wil grotere exemplaren aanschaffen maar u heeft geen vervoer.  Ik kan u helpen door voor u te bestellen bij de groothandel.  Vrijwel alles is leverbaar en daarbij voordeliger dan de tuincentra. Ik lever de beplanting aan huis. U plaatst deze zelf, we doen dat samen, of u laat het geheel aan mij over.

Vakantieservice - U komt terug van vakantie en hoeft niet direct aan het werk in de tuin. Het gras is gemaaid, de planten hebben water gekregen en er is een kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd.

Aanplantservice - U heeft zelf beplanting aangeschaft.  Ik zorg ervoor dat de beplanting  aangeplant wordt waarbij ik rekening hou  met de ideale standplaats voor iedere afzonderlijk soort beplanting.  

Adviseren/inspireren - We lopen op ons gemak door uw tuin, gaan zitten op uw terras en kijken ook vanuit het huis de tuin in.  Al pratend, kijkend en luisterend kan ik u adviseren en op ideeën brengen, zoeken we oplossingen, bedenken we hoe het wellicht ook anders kan. 

Ontwerpen - Uw gehele tuin of een deel ervan opnieuw inrichten? Een nieuwbouwhuis met nog enkel een paadje van de stoep naar uw deur? Het begint bij een idee waarna dat idee wordt vertaald naar een concrete tekening. Ik verwerk uw ideeën met mijn creativiteit en kennis in een ontwerp voor uw tuin.

Kleinschalige kwekerij (verkoop) - Een weiland van ruim 5000m2  in slechts een paar jaar aanplanten met een gevarieerde beplanting is erg kostbaar. Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven.  Veel beplanting laat zich vermeerderen door zaaien,  stekken en scheuren.  Nodig is ruimte, tijd en aandacht.  Het resultaat is voldoening en volop mooie en kwalitatieve beplanting. Mijn tuin is inmiddels redelijk gevuld maar stoppen met het opkweken van mijn favoriete planten doe ik niet. Veel te leuk en daarmee ook in staat deze tegen zachte prijsjes aan liefhebbers als u te verkopen. 

Voorbeeldtuin (op afspraak) - Graag laat ik u mijn tuin zien, vertel ik u hoe het ontwerp tot stand is gekomen, bekijken we de beplanting in de verschillende levensfases en groeiomstandigheden en staan we stil bij de missers en de successen. Vanzelfsprekend regel ik de koffie!